Home | Sitemap | Contact | | |
Berghond van de Maremmen / Maremmano Abruzzese

Gebruikte dekreuen

We kunnen natuurlijk niet iedere keer onze eigen reu gebruiken voor een dekking. Hieronder vindt u de reuen die wij in de loop der jaren gebruikt hebben. De stambomen vindt u hier.

Aristotele del Piangrande

is verantwoordelijk voor het P-nest (najaar 2009) en het R-nest (winter 2010). Totò is een uit Italië geïmporteerde reu. Hij is de zoon van Zen, de reu die wij tijdelijk van Gabriella Adanti mochten lenen en enkele maanden bij ons logeerde. Totò is een mooie,  van een uitstekend type met stevig bone, een mooie volle en conische voorsnuit en een fantastisch karakter. Uit de combinatie met Cato blijft Più Bella Cosa Non C'è ter beschikking voor de toekomst.
2 x geshowd: 1 x U rescac


Artu`

zorgde in de zomer/herfst 2001 voor het G-nest. Voor het tweede nestje van Gida ging ik op zoek naar een geschikte Italiaanse reu. Op mijn tocht in Noord-Italië kwam ik bij kennel di Nivenus en ik trof daar een zeer mooie reu Artu', Italiaans kampioen, mooie voorouders, en geröntgend met als resultaat A. Het bezoek resulteerde in een nestje van 5 pups, waarvan er helaas eentje na enkele dagen overleed. Uit dit nestje hield ik één pupje aan, Goccia.


Leonida

Zuffa

Ciclone delle Vergherie

Voorjaar 2000 was onze eerste buitenlandse dekking. Voor het eerste nestje van Gida  heb ik een reu gebruikt die in België woonde, maar geïmporteerd was uit Italië. Ciclone delle Vergherie, gefokt door Donna Anna Corsini is de vader van het F-nest. Een bijzonder mooie reu met goede heupen (A). Hij dekte ook Damigella, de zus van Gida.
Helaas zaten er maar 2 pupjes in ons F-nest, 1 reu en 1 teef.Delfo del Montelarco

Eindelijk na vele jaren is er weer een reu uit Italië geïmporteerd, wiens eigenaar de hond ook liet röntgenen. Delfo del Montelarco, roepnaam Sabino, is een jonge reu van 2 jaar die zijn debuut als dekreu maakte en verantwoordelijk was voor het Vogelnestje van Vittoria.


Leone

dekte kerst 2002 Goccia en is dus de vader van ons I-nest. Leone is een Italiaanse reu die in Duitsland woonde. Hij werd gefokt door Elena Magni, die ook de bekende Turco fokte, en stamt af van honden die nog voor het bewaken van de kuddes gebruikt worden; meer werkhonden dus. Leone was geröntgend (B) en zorgde voor een nestje van 8 pups. Catootje bleef uit dit nestje en werd tot nu toe mijn zelfgefokte Maremma met de meest successen op shows; zij is één van de weinige, zo niet de enige Nederlandse zelfgefokte Maremma die internationaal kampioen is. 


Zen del Piangrande

was een veelbelovende reu van 2 jaar oud. Hij was officieel geröntgend met als resultaat HD A. Hij werd gefokt door Gabriella Adanti, die ook de fokker van Quintano is. Zen logeerde tijdelijk in Nederland, waar hij diverse keren met succes in de showring werd uitgebracht en zodoende ook Nederlands kampioen is geworden. Hij ging na 'gedane zaken' weer terug naar Italië. Goccia werd door hem gedekt en op 6 juli 2008 is het O-nest met 5 pups geboren. Occhiata di Sole blijft beschikbaar uit deze combinatie om later weer mee verder te gaan.
Op 23 maart 2009 moesten wij vernemen dat 'onze' lieve Zen totaal onverwacht overleed aan een maagtorsie.
Voor de zekerheid liet ik in 2008, toen Zen hier was, sperma van hem invriezen. Dat gebruikte ik in 2017 voor het derde nestje van Sofia. Dit resulteerde in het Victory-nest, waarvan Viva Vittoria tot onze beschikking blijft voor de fok.
6 x geshowd: 6 x U, 5 x cac, 4 x cacib, 4 x bob.
Titel: Nederlands Kampioen


Home | Contact | Copyright | Parcodaini Volpino Italianodesign: Template Shaker
Copyright © 2020, Parcodaini. All rights reserved